5 vajec
| 100 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 100 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 50 ml oleje
| 200 ml mléka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 vanilkový cukr
| 5 žloutků
| 250 g másla
| 5 bílků
| 300 g moučkového cukru
| čokoládové hoblinky
Postup přípravy receptu Žloutková fantazie:
Těsto: Žloutky (5) vyšlehejte s cukrem (100 g), do pěny. Z bílků (5) ušlehejte sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vmíchejte olej. Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme při 200° asi 40 minut.
Krém: Z mléka a mouky si uvařte kaši, odstavte, vmíchejte vanilkový cukr se žloutky. Kaši nechte vychladnout a rozšlehejte ji. Přitom přidávejte máslo. Krém rozetřete na korpus.
Sníh: Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládou.
Necháme na pár hodin vychladout v lednici.