Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.04. 2025
Dnes má svátek Evženie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žloutkové řezy jako z cukrárny

fotka Žloutkové řezy jako z cukrárny
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++++_
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Žloutkové řezy jako z cukrárny:

1 balíček listového těsta  | 500 ml mléka  | 2 balíčky vanilkového pudinku  | 100 g cukru  | 200 až 250 g rostliného tuku  | 1 lžíce rumu  | 6 lžic cukr moučka  | 1 lžička citronové šťávy  | 2 lžíce vody  |  jahodová marmeláda na potřezení

Postup přípravy receptu Žloutkové řezy jako z cukrárny:

Listové těsto vyválíte na dva stejně veliké pláty asi o výšce 5 mm. Před pečením pláty propícháme vidličkou, aby se nám neudělaly bubliny a dáme péct na 250 C asi tak 8 minut.
Krém vyrobíme tak, že uvaříme klasický pudink, který nebude příliš řídký.
Vychladlé upečené listové pláty plníme tak, že na jeden plát natřeme krém z uvařeného pudinku a na druhý plát dáme jahodovou marmeládu, kterou přitiskneme k pudinku. Horní plochu ozdobíme citronovou polevou (do menší misky si dáme cukr moučku, vodu a citronovou štávu) a kovovou metličkou šleháme až se všechno spojí. Tuto polevu dáme na horní plochu žloutkového řezu. Takto připravené žloutkové řezy necháme ztuhnout a poté je příčně řežeme na jednotlivé řezy jako v cukrárně.


Fotky receptu Žloutkové řezy jako z cukrárny:

Žloutkové řezy jako z cukrárny
Fotky vložil: modra 
Hodnocení receptu Žloutkové řezy jako z cukrárny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Žloutkové řezy jako z cukrárny
Obrázek uživatelky
profil
rum, tuk a cukr vyšleháme s uvařeným, vychladlým pudinkem - krémem pak plníme těsto.
Já do krému dávám místo rostlinného tuku normální čerstvé máslo. S tím tukem je krém dost mazlavý - teda alespoň mně se to zdá.
Obrázek uživatelky
profil
dobry recept,neznam lepsi chutovkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
...a kam dámeten tuk a rum????Smajlík

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles