Postup přípravy receptu Žloutkové řezy jako z cukrárny:
Listové těsto vyválíte na dva stejně veliké pláty asi o výšce 5 mm. Před pečením pláty propícháme vidličkou, aby se nám neudělaly bubliny a dáme péct na 250 C asi tak 8 minut.
Krém vyrobíme tak, že uvaříme klasický pudink, který nebude příliš řídký.
Vychladlé upečené listové pláty plníme tak, že na jeden plát natřeme krém z uvařeného pudinku a na druhý plát dáme jahodovou marmeládu, kterou přitiskneme k pudinku. Horní plochu ozdobíme citronovou polevou (do menší misky si dáme cukr moučku, vodu a citronovou štávu) a kovovou metličkou šleháme až se všechno spojí. Tuto polevu dáme na horní plochu žloutkového řezu. Takto připravené žloutkové řezy necháme ztuhnout a poté je příčně řežeme na jednotlivé řezy jako v cukrárně.