250 ml vody
| 100 g másla
| sůl
| 180 g hladké mouky
| 3 vejce
| Náplň:
| 250 ml mléka
| 1/2 vanilkového pudinku
| 1 lžíce cukr moučka
| 80 g másla
Postup přípravy receptu Žloutkové věnečky:
Vodu s máslem a špetkou soli přivedeme k bodu varu. Opatrně nasypeme mouku a za důkladného míchání odpalujeme těsto tak dlouho, až se přestane lepit na vařečku. Těsto necháme za občasného promíchání vychladnout. Pak přidáme postupně všechna vejce a vymícháme hladké husté těsto. Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářským sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou stříkáme na malé věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Ještě teplé věnečky rozkrojíme napůl. Uvaříme pudink a do teplého pudinku zašleháme máslo, necháme vychladnout a naplníme věnečky.