Vložil: | admin |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Žloutkový řez:
3 pláty lístkového těsta
| 2 dl vanilkový puding
| 2 žloutky
| 1/2 - 2 dl smetany ke šlehání
| 1 - 1 1/2 dl marmelády (např malinové)
| 1 lžíce džemu
| 1 dl moučkového cukru
| 1 lžíce vody
Postup přípravy receptu Žloutkový řez:
1) Připravte si pláty těsta. Předehřejte troubu na 250 stupňů. Máte-li mražené lístkové těsto, rozmrazte je podle návodu.
2) Jednotlivé pláty těsta rozválejte na obdélníky o rozměru 10 x 40 cm. Obdélníky položte na plech vypláchnutý vodou. Těsto propíchejte a nechte je asi 10 minut odpočívat.
3) Pláty pečte asi 10 minut uprostřed trouby. Po upečení je nechte vychladnout.
4) Podle návodu na obalu si připravte pudink, do kterého přimícháte žloutky a necháte ho vychladnout.
5) Ušlehejte šlehačku a vmíchejte ji do vychladlého žloutkového krému. Náplň rozetřete na jeden plát těsta, překlopte druhým plátem a ten potřete marmeládou.
6) Připravte si polevu: v kastrůlku na mírném plameni rozehřejte džem. Moučkový cukr smíchejte s vodou.
7) Na moučník položte poslední plát těsta. Potřete jej rozehřátým džemem a polijte cukrovou polevou. Ostrým nožem nakrájejte moužník na řezy o šířce asi 4 cm. Ihned podávejte.
Fotky receptu Žloutkový řez:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!