1 lžíce másla
| 2 lžíce krupice
| 1-2 ks vejce
| 1,5 litru vody
| špetka soly
| špetka kurkuma
| trochu maggi
| trochu polévkového koření
| 1 ks bujon
| zelenina - žlutá podle chuti
Postup přípravy receptu Žlutá poliuka:
Na rozpálenou plotýnku dáme hrnec a v něm necháme rozpustit kousek másla. Až se máslo rozpusí nasypeme na dno krupici a mícháme. Necháme chvíli zpražit a rozklepneme 1-2 vejce. Stále mícháme. Postupně zalijeme vývarem a nebo vodou + 1 bujon. Přidáváme polévkové koření , maggi , špetku kurkumy na obarvení. Pozor : při větším množství je kurkuma hořká ! Přidáme zeleninu dle chuti. Nejlépe kukuřice a mrkev. Povaříme a je to !
Fotky receptu Žlutá poliuka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!