Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? |
Bramboráky - nejoblíbenější recepty |
Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |

![]() |
7. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Slavnostní čokoládový krém se šlehačkou: Čokoládu rozlámeme na kousky do plechové nádoby, ponoříme do teplé vodní lázně a za stálého míchání dřevěnou vařečkou rozpustíme. Cukr a žloutek řádně rozmícháme se studenou kávou. Trochu zvýším . ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rybízový krém se šlehačkou: Želatinu namočíme ve studené vodě. Rybíz propereme, bobule otrháme. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Poté postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne h ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Limetový krém s polevou: Želatinu namočíme do studené vody. Dvě limety omyjeme horkou vodou, osušíme, ostrouháme kůru a plody vymačkáme. Cukr 5 min. vaříme se 100 ml vody. Přidáme limetovou šťávu a vanilinový cukr, krátce oh ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pudink s pomeranči: Mléko svaříme a pudink připravíme podle návodu na obalu. Za stálého míchání necháme trochu prochladnout. Pudinkové formičky (s obsahem 125 ml) vypláchneme studenou vodou a naplníme je pudinkem, který ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Mandarinkový dezertní pohár: Kompotované mandarinky scedíme, necháme okapat a šťávu uschováme.
Tvaroh, šlehačku, cukr a lžíci bílého rumu dáme do ručního šlehače. Po částech přiléváme mandarínkovou šťávu a vše vyšleháme do husté ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Ovoce zapečené s ořechovou drobenkou: V míse promícháme prvních 5 ingrediencí, poprašíme moukou a znovu promícháme. Dáme na dno nádoby, ve které budeme zapékat.
Na drobenku smícháme sypké ingredience a rukou promneme s máslem, až se vytv ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Domácí meruňková zmrzlina: Meruňky opláchnout ve studené vodě a vypeckovat. Do hrnce nalít asi 100 ml vody, přisypat 100 g cukru a přivést k varu. Přidat meruňky a zvolna je „rozdusit“.
Zbylý cukr našlehat v kovové míse se žlo ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Moka dezert s broskvemi: Tvaroh a studenou silnou kávu dát do mísy a za postupného přisypávání cukru šlehat tak dlouho, dokud se všechen cukr zcela nerozpustí. Smetanu ušlehat dotuha a lehce vmíchat do tvarohovokávové směsi. ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Hřebíčkový krém: Jogurt, mascarpone a med rozšlehat v míse s mletým hřebíčkem. Pomeranč položit na podložku, ostrým nožem okrájet kůru a odstranit i bílé blány z jednotlivých dílků. Dílky pak ještě podélně rozkrojit n ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2009 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pečená jablka v pomalém hrnci: Dno pomalého hrnce vymažeme máslem, jablíčka oloupeme, vykrojíme jaderník a naplníme náplní, kterou připravíme tak, že smícháme rozinky, brusinkový kompot, sekané mandle a podle chuti přisladíme hnědý ... …více»
|