3 pomeranče
| 150 g mascarpone
| 400 g nízkotučného jogurtu
| 30 g lískových oříšků
| 2 lžíce medu
| 1 lžička mletého hřebíčku
Postup přípravy receptu Hřebíčkový krém:
Jogurt, mascarpone a med rozšlehat v míse s mletým hřebíčkem. Pomeranč položit na podložku, ostrým nožem okrájet kůru a odstranit i bílé blány z jednotlivých dílků. Dílky pak ještě podélně rozkrojit na dva měsíčky.
Do vysokých sklenic či pohárů střídavě vrstvit hřebíčkový krém a oloupané pomerančové dílky. Lískové oříšky překrájet na poloviny, ozdobit jimi povrch pohárů a na závěr jemně posypat tlučeným hřebíčkem.
Fotky receptu Hřebíčkový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!