Postup přípravy receptu Zmrzlina ze strouhanky:
Gril v troubě předehřejeme na středně vysokou teplotu. Smícháme strouhanku, ořechy, cukr a tuto směs rozložíme na plech na fólii alobalu nebo papír na pečení a vložíme do trouby pod vrchní gril. Za častého míchání asi 5 minut grilujeme dokud hmota rovnoměrně nezhnědne a bude křupavá. Dáváme pozor, aby se cukr nepřipálil. Hotové vyjmeme z grilu a necháme vychladnout. (Tento proces můžeme provést rovněž osmahnutím na pánvi za intenzivního míchání.)
Když směs vychladne, dáme ji do mísy a smícháme s muškátovým oříškem, pomerančovou kůrou a jogurtem. V jiné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh. Sníh pomocí kovové lžíce jemně naneseme na směs se strouhankou a lehce vše promícháme. Vzniklou směsí naplníme 4 malé formičky (misky, hrnečky), uhladíme povrch a dáme na 1 1/2 až 2 hodiny mrazit, aby hmota ztuhla. Před podáváním ponoříme dna formiček na pár vteřin do teplé vody a obsah vyklopíme na dezertní talířky. Podáváme okamžitě, odzdobené ořechy, kousky pomerančových plátků a zelenými lístky čerstvé máty.