Postup přípravy receptu Zmrzlinová bábovka :
Obě zmrzliny vyjmeme z mrazničky a necháme chvíli rozpustit. Smícháme je tak, že dostanou mramorový vzhled. Touto hmotou naplníme bábovkovou formu o obsahu 1/2 litru a vložíme zpět do mrazničky na 1 hodinu, kde ji necháme zmrznout. Zmraženou bábovku vyklopíme a nakrájíme na porce, dáme na talířky a podáváme s několika lžícemi polevy a višněmi.
Příprava polevy: Višně povaříme ve šťávě s cukrem a skořicí. Přimícháme škrob a lehce vpravíme mezi višně.
Obměna: Poleva se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, čerstvého či kompotovaného (nálev z kompotu pak nahradí šťávu) a z jakékoliv zmrzliny..fantazii a chuti se meze nekladou. Podáváme s piškoty.
Poleva: 200 g višní, 1/4 l višňové šťávy, 50 g cukru, trochu mleté skořice, 1 PL škrobu (maizeny)