Použité suroviny receptu Žraločí guláš se sušenými houbami :
700 g žraločích steaků
| 200 g uzeného bůčku
| 3 dl červeného vína
| 250 g kečupu
| 4 stroužky česneku
| 1 lžička mletá paprika
| sůl a pepř
| 70 g sušených hub
| 100 ml oleje
| 150 ml vývar (dle chuti)
| 150 g cibule
| 1 lžička papriková vegeta
| dle chuti chilli koření
Postup přípravy receptu Žraločí guláš se sušenými houbami :
Žraločí steaky zbavíme kosti a nakrájíme na kostky. Lehce opepříme, osolíme a poté opečeme na rozškvařeném bůčku. Vyjmeme, na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vmícháme mletou papriku, vegetu, stříkneme vývarem.
Dusíme doměkka a podléváme červeným vínem. Sušené houby uvaříme zvlášť a vývar použijeme rovněž na podlití (nesmí však přebít chuť ryby).
Měkké maso vyjmeme a omáčku propasírujeme přes síto. Nezahuštěnou přeléváme na prohřáté maso. Sypeme dušenými houbami a podáváme s kari rýží.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Žraločí guláš se sušenými houbami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!