Postup přípravy receptu Ztracená játra:
Játra očistíme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na středně velké kousky (asi 3 až 4 kousky na osobu). Vložíme je do připravené marinády a důkladně promícháme, aby se játra marinádou obalila (je jí poměrně málo). V marinádě je ponecháme asi půl hodiny.
Zatím si očistíme a nakrájíme cibuli, papriky a rajčata a připravíme si přílohu – nejlépe brambory v jakékoliv podobě. Na lžíci oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, poté přidáme papriky nakrájené na proužky a jakmile papriky trochu změknou, přidáme rajčata nakrájená na osminky. Mícháme jen lehce, aby se zelenina moc neporušila a restujeme také krátce – asi tak 4 minuty celkem. Hotovou směs mírněosolíme, dáme stranou ze zdroje tepla, ale udržujeme v teple.
Kousky jater rychle opečeme po obou stranách na oleji, mírně osolíme, upravíme na talíř a na ně navršíme připravenou zeleninovou směs.