Použité suroviny receptu Zvěřinové filé po lesnicku:
600 g jelení kýty
| 4 plátky anglické slaniny
| 1 lžíce brandy
| několik kuliček pepře, jalovec, sůl podle chuti
| 400 g hub
| 1 dl sladké smetany
| petrželka
| 30 g másla
| olej
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Zvěřinové filé po lesnicku:
Z odleželé kýty nakrájíme silnější řízky. Naklepeme, osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a jalovcem, zakapeme brandy a necháme hodinu marinovat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, osmahneme na másle a zalijeme sladkou smetanou. Na oleji zprudka opečeme marinované maso, poprášíme moukou a přidáme dušené houby se smetanou. Vše společně ještě krátce podusíme a podáváme zdobené osmaženými plátky slaniny.
Fotky receptu Zvěřinové filé po lesnicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!