Vložil: | paji |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Zvěřinový segedínský gulášek:
300 g jeleního masa
| 300 g kančího masa
| 1 ks bílé cibule
| 1 ks červené cibule
| 400 ml zakysané smetany
| 0,5 lžičky pálivé papriky
| 150 g kysaného zelí
| 5 g sladké papriky
| 1 kávová lžička soli a pepře
| 1/4 lžičky drceného kmínu
| 10 lístků bobkového listu
| máslo: podle potřeby (na smažení)
| voda: podle potřeby
| 2 lžíce hotové jíšky (na zahuštění)
Postup přípravy receptu Zvěřinový segedínský gulášek:
V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájené cibule, zvěřinu, kysané zelí, sladkou a pálivou papriku, pepř, bobkový list, drcený kmín. Vše podlijeme vroucí vodou (z varné konve) , a za občasného míchání a podlévání vodou dusíme na mírném plameni asi 40 minut.Po uplynutí 40 minut přidáme do guláše zakysanou smetanu a dusíme dalších 10 minut. Na závěr přidáme jíšku a sůl (sůl dáváme až na konec, aby maso při vaření neztvrdlo! ). Guláš promícháme a přibližně 10 minut necháme tzv. dojít. Podáváme s chlebem či s houskovými knedlíky.
Fotky receptu Zvěřinový segedínský gulášek:
Fotky vložil: paji,MichelePrg,piskotik,smudlinek,johny,damami