Použité suroviny receptu Dušené plíčky na paprice:
1 telecí plíčky , i se srdcem
| 40 gr slaniny
| 50 gr másla
| 1 cibule
| 1/2 lžičky sladké papriky
| 1/2 citronu
| 1/4 l zakysané smetany
| 2 žloutky
| hladká mouka
| sůl
Postup přípravy receptu Dušené plíčky na paprice:
Ve slané vodě uvaříme telecí plíčky i se srdcem, pak je ocedíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi na ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli, okořeníme sladkou paprikou a přidáme máslo. Do kastrolu vložíme nakrájené maso, přidáme upravenou směs, zalijeme vývarem a dusíme maso do měkka. Omáčku pak zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou, povaříme, zakapeme citronovou šťávou a nakonec vmícháme 2 žloutky. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Dušené plíčky na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!