8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem

fotka Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 30

Použité suroviny receptu Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem:

4 jehněčí zadní kolena  |  sůl a pepř  | 200 g kedlubny  | 2 l vývaru  | 2 lžíce sekaného rozmarýnu  | 2 lžíce hl. mouky  | 100 g pórku  | 2 str. česneku  | 100 g celeru  | 2 lžíce raj. protlaku  | 2 lžíce sekaného tymiánu  | 1/2 l červeného vína  | 100 g mrkve  | 2 lžíce oleje  | 120 g másla  | 2 cibule

Postup přípravy receptu Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem:

Kolínka osolíme a opepříme je a necháme chvilku odležet. Cibuli, kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme nahrubo. Pórek rozpůlíme a pouze jeho bílou část nakrájíme na plátky. Česnek posekáme najemno.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. V hrnci rozpustíme máslo a polovinu mrkve, celeru a kedlubny na něm restujeme dozlatova. Pak přidáme pórek, pepř, polovinu bylinek a česneku, protlak a mouku. Vše ještě opékáme asi 5 minut.
Na pekáči rozehřejeme olej a zprudka na něm ze všech stran opečeme kolínka. Ta vyjmeme a přidáme cibuli, zbylou mrkev a celer. Vše lehce orestujeme a přidáme připravenou zeleninu. Do zeleniny přiléváme po třetinách víno, přičemž víno vždy musí přejít varem. Pak do zeleniny vložíme zpátky kolínka, přilijeme trochu vývaru a pekáč pečeme 90 minut. Během pečení maso otáčíme a podléváme.
Když je maso měkké, vytáhneme je, vykostíme a uložíme do tepla. Omáčku zcedíme a dáme na sporák vařit. Přidáme do ní zbylé bylinky a česnek a vaříme ji, dokud nezhoustne. Pak do ní vložíme maso, které necháme prohřát.
Maso servírujeme se zeleninou, přelité omáčkou.


Fotky receptu Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !