Použité suroviny receptu Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy:
1 kg jehněčí kýty
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 50 g nivy
| 3 lžičky solamylu
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a tymián
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy:
Osolené maso dám do pekáčku, podleju vodou, přidám nakrájenou cibui a česnek. Přiklopim a dusím v troubě. Během pečení maso polévám vydušenou sťávou. Když je měkké posypu ho tymiánem, přikryju a nechám, už jen ve vypnuté - ješt horké - troubě provonět asi 5 minut. Do sťávy naleju smetanu smíchanou se škrobem. Povařím do zhoustnutí. Přidám Nivu.
Fotky receptu Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!