Použité suroviny receptu Rizoto s kuřecím masem a smetanou:
4 sáčky rýže
| trochu oleje
| sůl
| pepř
| 2 stehna z kuřete
| 1 smetana ke šlehání
| zelenina dle chuti
| sýr na strouhání
| cibule
Postup přípravy receptu Rizoto s kuřecím masem a smetanou:
Připravíme si opláchnuté kuřecí stehýnka osolíme, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme do měkka. Mezitím si osolíme v hrnci vodu na rýži vložíme čtyři sáčky rýže ve varných sáčcích a vaříme do změknutí 20 minut. Kuřecí maso vyndáme z pekáčku obereme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na oleji s cibulkou. Poté zalijeme smetanou ke šlehání ještě chvilku povaříme a nasypeme k masu a cibulce uvařenou rýži. Vše promícháme, přisolíme a opepříme dle chuti. Můžeme dát i zeleninu dle vašeho uvážení a podáváme na mělkém talíři kopečky rizota se strouhaným sýrem.