Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Alsaská bábovka

fotka Alsaská bábovka
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Alsaská bábovka:

500 g polohrubé mouky  | 200 g másla  | 1 lžíce sádla  | 1 likérová sklenice třešňovice  | 50 g cukru  | 3 vejce  | 150 g rozinek  | 40 g droždí (1 kostka)  | 75 ml mléka  | 125 ml smetany  | 50 g mandlí  | dle chuti: moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu Alsaská bábovka:

Do velké mísy dáme mouku, máslo a sádlo nakrájíme na lístky. Společně se sklenkou třešňovice vmícháme do mouky cukr, 3 vejce, rozinky a zpracujeme těsto. Kvasnice rozmícháme ve vlažném mléce a zapracujeme do těsta, postupně vpracujeme smetanu. V mezičase předehřejeme troubu na 220 stupňů C. Velkou bábovkovou formu vymastíme máslem nebo sádlem a dolů do formy vložíme oloupané mandle. Naplníme formu těstem a přikryté necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem. Formu vsuneme na střední drážku trouby a pečeme asi 1 hodinu. Bábovku necháme ve formě vyhladnout, pak vyklopíme a přes sítko pocukrujeme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Alsaská bábovka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Alsaská bábovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !