Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.12. 2025
Dnes má svátek Dagmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alsaské jablkové koláče

fotka Alsaské jablkové koláče
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Alsaské jablkové koláče:

160 g mouky  | 60 g mletých vlašských ořechů  | 100 g cukru  |  sůl  | 1 lžíce mléka  | 130 g másla  | 2 lžíce rozinek  | 1 vejce  | 1 kg jablek  | 5 lžic meruňkové marmelády  |  jádra vlašských ořechů  | 1 lžíce citr. šťávy  | 2 lžíce medu

Postup přípravy receptu Alsaské jablkové koláče:

Mouku, ořechy, sůl, cukr, máslo ve vločkách, mléko a vejce uhněteme do hladkého těsta. Zabalíme do folie a uložíme na 60 minut do chladu.
Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky.
Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těsto vyválíme do 6 kulatých placek o průměru 15 cm, pokryjeme plátky jablek a položíme na plech. Pečeme asi 20 minut.
Ještě horké koláče posypeme rozinkami a ořechy. Marmeládu, med a citrÓnovou šťávu ohřejeme a polevou potřeme jablkové koláče.


Fotky receptu Alsaské jablkové koláče:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Alsaské jablkové koláče
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !