Použité suroviny receptu Alsaský pekáček s kysaným zelím:
500 g vepřového ramínka
| 3 cibule
| 2 stroužky česneku
| 4 nožičky klobásy
| 500 g brambor
| 200 g tenkých plátků prorostlé slaniny
| 1 kg kysaného zelí
| 4 bobule jalovce
| 2 bobkové lístky
| 2 hřebíčky
| 1 lžička soli
| lžičky pepře
| 1/8 l suchého bílého vína
| 1/4 l slepičího bujónu
Postup přípravy receptu Alsaský pekáček s kysaným zelím:
Dno zapékací mísy vyložíme polovinou slaniny. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, přidáme 2 bobule jalovce, 1 bobkový list, 1 hřebíček, sůl a pepř. Brambory nakrájené na plátky položíme na zelí a na ně rozložíme očištěné na malé kousky nakrájené vepřové ramínko spolu s klobásami, které několikrát propíchneme po obvodu vidličkou, nakrájenou cibuli a česnek. Navrch rozložíme zbytek kysaného zelí, koření a slaniny. Zalijeme bílým vínem a vývarem a přikryjeme pokličkou. Dusíme v předehřáté troubě zhruba 3 hodiny.
Fotky receptu Alsaský pekáček s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!