3 ks vejce
| 0,2 l oleje
| 300 g ml. cukru
| 0,2 l mléka
| 1/4 kg polohr. mouky
| 1 ks prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 1/2 kg tvarohu
| 1/4 kg másla
| 100 g ml. cukru
| 1 ks vanilk. cukr
| 0,9 l vody
| 100 g cukru (krystal, krupice)
| 1 balení Tangu nebo Vitacitu
| (nebo šťáva ze 2-3 pomerančů)
| 2 bal. vanilk. pudinku
Postup přípravy receptu Amarouny:
Utřou se vejce s cukrem a olejem, přidá se mléko, mouka promíchaná s prdopeč. a kakaem. Těsto se upeče ve stř. teplé troubě v moukou vysypaném plechu a nechá vychladnout.
Tvaroh se vmíchá do základu: 250 g másla a 100 g ml. cukru s vanilk. cukrem. Rozetře se na upečené kakaové těsto. Pokud je těsto vysoké, lze je prokrojit a třetina tvaroh. krému se natře na vrchní plát těsta.
Na polevu se uvaří „puding“ ze zbylých surovin a míchá do částečného vychladnutí, pak se nalije na tvaroh a rozetře. Zdobení šlehačkou apod. není nutné, chutná i bez něj :-))