Použité suroviny receptu Americká bazalková majonéza:
1 velké vejce
| 1/2 lžičky hrubé soli
| 1/4 lžičky pepře
| 250 ml řepkového oleje
| 2 lžičky limetové šťávy
| 4 lžíce Shiffonade z bazalky (poskládat listky na sebe, srolovat je do rolky a nakrájet je na jemné proužky)
Postup přípravy receptu Americká bazalková majonéza:
Našlehat vejce se solí a pepřem do pěny a světle žluté barvy. Na začátku za stálého šlehání přidávat olej po kapkách, když směs začne houstnout změnit kapky v malý pramínek oleje. Nepřestat šlehat, majonéza by se nemusela vydařit.
Když je všechen olej zašlehaný dovnitř, pomalu přidávat limetovou šťávu, až se spojí s majonézou. Zamíchat dovnitř bazalku a nechat majonézu ztuhnout v chladničce, kde se může skladovat až po 5 dní.
TIP: Majonéza se může připravit v mixéru.
Fotky receptu Americká bazalková majonéza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!