4 vejce
| 600 ml plnotučného mléka
| 45 gr cukru
| 1 vanilka
| 6 lžic javorového sirupu - může být i jiný
| 300 gr ovoce - jablka, hrušky, mango, ostružiny
Postup přípravy receptu Americké krémové hrnky:
V misce rozšleháme metlou vejce, mléko, cukr a vanilku, až se vše důkladně promísí a vejce rozšlehá. Směs přelijeme do ohnivzdorného hrníčku.
Hrníčky rozestavíme na hlubší pánev, kterou naplníme vodou tak, aby sahala do poloviny hrnku. Pánev přiklopíme a vodu přivedeme do mírného varu. Vaříme asi tak 15 min. až začnou jednotlivé porce tuhnout.
Pánev odstavíme z vařiče a krém necháme dalších 15 min přiklopený tuhnout. Po ztuhnutí a vychladnutí hrnky vložíme na 2 hodiny do ledničky. Tento pokrm se dá jíst i teplý. Před podáváním porci polijeme sirupem a ozdobíme ovocem.
Fotky receptu Americké krémové hrnky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!