Postup přípravy receptu Americký jablkový koláč:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tvarohem a na vločky pokrájeným máslem. Zpracujeme těsto, dobře jej prohněteme, rozdělíme na poloviny a z nich vyválíme pláty. Jeden plát vložíme do tukem
vymaštěné koláčové formy tak, aby okraje byly zvýšeny asi o 2 cm. Spodek propícháme vidličkou.
Na těsto rozestřeme jablkovou náplň, přidáme vločky másla, vložíme druhý plát, okraje spojíme a
navlhčenými prsty zmáčkneme. Povrch koláče potřeme rozšlehaným žloutkem a propícháme vidličkou. Ve vyhřáté troubě koláč upečeme dozlatova. Po vychladnutí ho posypeme vanilkovým cukrem. Příprava náplně: Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřince, pokrájíme na plátky a smícháme s piškoty, cukrem, rozinkami, ořechovými jádry a skořicovým cukrem.