Postup přípravy receptu Americký sýrovo-kukuřičný chléb:
Předehřát troubu na 230°C. Vymastit máslem souflé nádobu nebo hlubokou zapékací misku asi 1,8 l. V středním kastrolku smíchat mléko, kukuřici, kukuřičnou krupici, sůl a kayenský pepř. Přivést do varu, snížit teplotu na střední a za stálého míchání nechat pomalu probublávat, až směs trochu zhoustne, asi 3-4 min. Sejmout s ohně a zamíchat dovnitř sýr. Nechat zchladnout, až je směs teplá na dotek, asi 15 min. Zamíchat dovnitř žloutky jeden po druhém.
V čisté míse našlehat bílky se špetkou soli na měkké kopečky. Vložit 1/3 bílků do kukuřičné směsi, aby se nadlehčila. Potom vložit zbytek bílků pomocí cukrářské stěrky. Směs nalít do připravené nádoby.
Vložit do trouby, snížit teplotu na 190°C a péct asi po 25-30 minutách, až se chléb odděluje ode stěn a je ztuhlý, avšak ve středu ještě tochu měkký.
Chléb nechat zchladnout po 5 min. před podáváním.