Postup přípravy receptu Ananasové carpaccio s vanilkovo-skořicovou zmrzlinou:
Vanilkovou zmrzlinu necháme chvíli povolit, promícháme ji s mletou skořicí a vložíme zpět do mrazáku. Ananas oloupeme a okrájíme, vykrojíme tuhý střed, zabalíme do fólie a necháme vychladit. V kastrůlku rozehřejeme cukr do zlaté barvy a zalijeme červeným vínem a ananasovou šťávou.
Ztuhlé kousky opět rozmícháme a na mírném plameni odvaříme na hustší, medovou konzistenci. Nakonec dochutíme podle potřeby citronovou šťávou.
Vychlazený ananas nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejlépe na nářezovém stroji nebo speciálním kráječi na zeleninu.
Plátky rozložíme na talíře, doprostřed posadíme kopeček zmrzliny a lžičkou ozdobně přelijeme připraveným teplým karamelem.