Postup přípravy receptu Ananasové zelí s klobáskami:
Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Propláchneme je a necháme okapat. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme tři lžíce másla, vsypeme zelí, papriku, okořeníme mletým pepřem a asi 5 minut podusíme.
Ananas scedíme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme je do zelné směsi, přidáme prolisovaný česnek, ocet, cukr, sůl a čubricu. Zalijeme vývarem a dusíme dalších 10 - 15 minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
Klobásky nejdříve nařízneme a opečeme je v pánvi na zbylém másle. Zelnou směs promícháme s jemně nastrouhaným sýrem, zeleným pepřem a kari kořením. Hotové zelí podáváme k opečeným klobáskám.