Postup přípravy receptu Andaluská rybí polévka:
Do hrnce dáme studenou vodu, vložíme do ní očištěnou rybí hlavu, 1 cibuli, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření a česnek, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar scedíme, trochu odlijeme do menší nádoby, uvedeme těsně pod bod varu a táhneme v něm rybí porci cca 10 minut. Hotovou rybu vyjmeme a necháme vychladnout, vývar přidáme zpět k ostatnímu množství vývaru a zvolna jej opět uvedeme do varu. Obereme maso z hlavy, vychladlou rybí porci zbavíme kůže, obereme z kostí a všechno maso usekáme nadrobno. Střídku z housek vložíme do misky, přelijeme 50 ml smetany a necháme ji vsáknout. Přidáme usekané rybí maso, 1 lžíci másla, rajský protlak, dva bílky, podle chuti osolíme, opepříme a propracujeme na fáš.
Na lžíci másla orestujeme na drobno nakrájenou cibuli do sklovita, vložíme do mixéru, přidáme 2 žloutky, zbytek smetany a vše rozmixujeme na kaši.
Cibulovou kaši vmícháme do vařícího se vývaru a 5 minut provaříme.
Stáhneme teplotu tak, aby se polévka jen mírně převalovala, z rybí fáše vykrajujeme lžičkou malé knedlíčky a zavaříme je do polévky. Necháme táhnout dalších 5 minut.
Do 4 talířů rozklepneme po 1 vejci, přelijeme je vařící polévkou a podáváme.