Postup přípravy receptu Angreštová dobrůtka:
Angrešt odstopkujeme a omyjeme, dáme do kastrolu, přidáme bezinkový sirup a vodu, pak vaříme, dokud angrešt nezměkne. Necháme ho vychladnout a pak rozdělíme do servírovacích misek, nebo do větších pohárů.
Mléko přivedeme téměř k varu v silnostěnném hrnci. Pak žloutky, škrob a cukr rozšleháme v misce, přilijeme horké mléko a prošleháme. Mléko se žloutky vrátíme do hrnce a pomalu zahříváme. Mícháme do zhoustnutí, ale NEVAŘÍME! Máme-li husté přelijeme do náhradní misky a necháme vychladnout.
Šlehačku ušleháme do polotuha a opatrně jí vmícháme do angreštové omáčky, kterou máme připravenou v pohárech či miskách a zároveň vmícháme se žloutkovým krémem - vytvoříme mramorový efekt, třeba vidličkou, pomalu a opatrně. Nejen, že je to dobré, ale zároveň to i dobře vypadá.
Před servírováním ozdobíme čerstvým angreštem.
Nakyslou chuť angreštu bezvadně doplní voňavé bezinky a sladký vanilkový krém.