Postup přípravy receptu Apple crumble:
1) Oloupeme jablka a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce. Přidáme cukr krupice (miska-opravdu jen na posyp a dochucení jablek, jak jsme zvyklí), přidáme hřebíček nebo mletou skořici. Podusíme jablka půl hodiny, občas promícháme. Jablka musí být měkká, nechceme však pyré. Necháme chvíli vychladnout.
2) Vložíme do zapékací mísy (popř. na menší plech), necháme ještě chvíli vychladnout - odpočinout.
3) Uděláme drobenku: Dáme dohromady cukr, mouku a máslo, a uhněteme prsty.
4) Předehřejeme troubu na 150 st. C.
5) Zakryjeme jablka drobenkou, trochu stlačíme k sobě. Upečeme 30 minut, nebo až je drobenka křupavě zlato-hnědá.
6) TIP: Při servírování můžeme přilít do misky trochu mléka. Pozor! Servíruje se teplé.