Postup přípravy receptu Arabská pita:
Vymažeme plechy tukem. Droždí vmícháme do teplé vody, použijeme-li sušené droždí, přidáme cukr. Na 10 minut dáme stranou aktivovat. Do mouky vmícháme sůl a po přidání tekutiny s droždím, vymícháme těsto.
Cca 10 minut hněteme na pomoučeném válu, až je těsto hladké, pružné a nelepí. Vrátíme těsto do vyhřáté mísy, pokryjeme fólií (naolejovanou) a odstavíme kynout na teplé místo zhruba na 1,5 hodiny. Jakmile těsto vykyne (zdvojnásobí objem), těsto propíchneme a rozdělíme na 8 ks. Každý díl vyválíme do oválného tvaru (25x13 cm). Jednotlivé kousky položíme na plech, opět přikryjeme fólií a necháme odpočinout 5-8 minut.
Pečeme 6-8minut při teplotě 150-180°C.
Necháme vystydnout v zabalené čisté utěrce, aby byla pita měkká a poddajná.