250 g másla
| 200 g moučkového cukru
| 50 g vanilkového cukru
| 500 g hladké mouky
| 30 g prášku do pečiva
| několik ořechy nebo mandle
Postup přípravy receptu Arabské sušenky:
Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme a vpracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vytvoříme váleček a rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kolečka.
Každý kousek ozdobíme oříškem nebo mandlí.
Pečeme na suchém plechu v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut. Ghrejbe nesmí během pečení změnit barvu. Spíše se suší než pečou.
Povychladnutí se podávají posypané moučkovým cukrem.
Fotky receptu Arabské sušenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!