Postup přípravy receptu Arabský chléb pita:
V míse smícháme mouku, sůl a cukr. V 350 ml vlažné vody rozmícháme droždí a přilijeme do mouky. Vše pak zpracujeme na lepivé těsto, které přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Těsto potom na pomoučeném vále 10 minut hněteme a natloukáme, až se přestane lepit. Můžeme přisypat ještě trochu mouky. Uděláme bochánek a přikrytý necháme hodinu kynout, až se jeho objem přibližně zdvojnásobí. Těsto pak znovu 3 minuty hněteme. Vytvarujeme váleček a nakrájíme ho na 10 kousků. Každý kousek rozválíme na půl centimetru tlustou packu a znovu necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 230 °C. Na rozpálený plech vložíme pečicí papír a na něj pokládáme placky. Pečeme 8 až 10 minut, až mají světlehnědou barvu. Necháme je zchladnout na drátěné mřížce.