Postup přípravy receptu Arašídové houstičky:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozmačkáme na kaši a necháme vychladnout. Arašídy rozdrtíme válečkem na hrubou drť. Do mísy prosejeme mouku, rozmícháme v ní droždí, přidáme brambory, arašídy, žloutky, vlahé rozehřáté máslo, sůl a vlažné mléko a dobře vypracujeme těsto. Těsto necháme přikryté vykynout na teplém místě na dvojnásobek. Pak vyklopíme, znovu krátce prohněteme a vytvoříme z něj podlouhlou šišku, kterou nakrájíme na stejně velké kousky. Z kousků tvarujeme houstičky a pokládáme na vymaštěný plech. Přikryjeme a necháme ještě vykynout. Nakynuté houstičky potřeme smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, asi 45-50 minut.