Použité suroviny receptu Australský bramborový chleba:
450 g mouky
| 6 zarovnaných lžiček prášku do pečiva
| 1 lžička soli
| 1 lžíce cukru
| 1 lžička bylinkové směsi (nebo utlučeného kmínu)
| 30 g másla
| 400 g nastrouhaných moučných brambor
| 250 ml kyselého mléka
| 60 ml vody
Postup přípravy receptu Australský bramborový chleba:
Přesít suché přísady do mísy. Vetřít máslo jako na drobenku, udělat uprostřed jamku, přidat brambory, kyšku a tolik vody, abychom po zamíchání měli měkké lepkavé těsto. Přendáme na mírně moukou posypanou plochu a vyhněteme v hladké těsto.
Vytvarujeme asi 18 cm kulatý bochníček a přendáme jej na pomaštěný plech. Ostrým nožem nakrojíme na povrchu asi 1 cm hluboko kříž. Celý pomažeme trochou kyšky a mírně posypeme moukou.
Dáme do předem vyhřáté trouby na 220-230 °C a pečeme 40 min.
Chleba zní dutě, když na něj zespodu ťukneme.
Fotky receptu Australský bramborový chleba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!