Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččina sladká koprová omáčka :
5 dkg másla
| 6 dkg hladké mouky
| 1/2 l vody nebo vývaru z masa
| 2 lžíce sekaného kopru
| 1/2 l kyselé smetany
| 1 - 2 lžíce octa
| 2 - 3 lžíce cukru
| dle chuti: sůl
| popřípadě žloutek
Postup přípravy receptu Babiččina sladká koprová omáčka :
Světlou jíšku rozředěnou vodou nebo polévkou osolíme, povaříme, přilijeme do ní rozkvedlanou smetanu, podle chuti osladíme a přikyselíme. Nakonec do ní přihodíme kopr a hned odtáhneme.
Přidáváme-li žloutek, rozkvedláme jej v trošce studené smetany a přilijeme do vroucí omáčky až nakonec. Už nevaříme, aby se žloutek nesrazil.
Zbude-li nám tato omáčka, můžeme jí použít i studené jako pomazánky na chlebíčky. Není-li dost hustá, zahustíme ji ještě trochou máslové jíšky.
Sypeme ji pokrájenou cibulkou nebo mladou cibulovou natí, popřípadě plátky ředkviček.
Jsou to chlebíčky s jarní vůní.
Fotky receptu Babiččina sladká koprová omáčka :
Fotky vložil: Natural,Vlamape,damami,Vikitorie,Marci7,evabel,uznevim