Postup přípravy receptu Babiččina vepřová krkovice se švestkami:
Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet. Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout.
Krkovici rozklepeme na větší plátky, na které dáme scezené švestky a šťávu si zatím necháme. Plátky přehneme na půlku a sepneme. Osolíme a opepříme a zlehka na tuku opečeme.
Do pekáče nalijeme zbylou šťávu ze švestek, na ní dáme sepnuté krkovičky a dáme péct na 180°C, pečeme do růžova, jen asi 20 minut. Vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do vypečené šťávy dáme povidla a povaříme. Můžeme dochutit slivovicí, přikyselíme a už jen prohřejeme.