Použité suroviny receptu Bábovka z červeného vína:
1 lžíce kakaa
| 2 vanilkové cukry
| 1 lžička prdop
| 1 lžička skořice
| 3 vejce
| 125 ml červeného vína
| 150 g másla
| 150 g cukru moučka
| 200 g hl. mouky
| na ozdobu
| 100 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Bábovka z červeného vína:
V misce smícháme hladkou mouku, kakao, mletou skořici a prášek do pečiva. Ze 3 bílků vyšleháme pevný sníh. Máslo, cukr a vanilkový cukr společně se žloutky vyšleháme do pěny a střídavě vmícháme sypké ingredience a červené víno. Nakonec do těsta vmícháme ušlehaný sníh.
Těsto vlijeme do vymazané formy na bábovku a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Necháme mírně vychladnout a vyklopíme.
Po vychladnutí potřeme bábovku z červeného vína čokoládovou polevou.
Fotky receptu Bábovka z červeného vína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!