Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.12. 2025
Dnes má svátek Adam a Eva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládový hřbet

fotka Čokoládový hřbet
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Čokoládový hřbet:

150 g másla  | 150 g moučkového cukru  | 2 vajíčka  | 1/2 balíčku prášku do pečiva  | 300 g hladké mouky  | Náplň:  | 200 g másla  | 150 g moučkového cukru  | 50 g kakaa  | 100 g meruňkové marmelády  | 200 g vlašských ořechů  | na dohotovení:  | 100 g tmavé čokolády

Postup přípravy receptu Čokoládový hřbet:

Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních asi 15-20 minut. Necháme vychladnout a odřízneme pruh, který odpovídá formě na srnčí hřbet. Zbylý korpus rozdrobíme. Utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme kakao, třetinu džemu a rum. Přidáme rozinky, sekané ořechy a drobečky korpusu. Formu vyložíme potravinářskou folií, rozetřeme do ní náplň a uhladíme. Nahřátým džemem potřeme pruh korpusu a potřenou stranou přitiskneme na náplň. Ztuhlé vyklopíme a polejeme rozpuštěnou čokoládou.


Fotky receptu Čokoládový hřbet:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čokoládový hřbet
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !