150 g másla
| 150 g moučkového cukru
| 2 vajíčka
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 300 g hladké mouky
| Náplň:
| 200 g másla
| 150 g moučkového cukru
| 50 g kakaa
| 100 g meruňkové marmelády
| 200 g vlašských ořechů
| na dohotovení:
| 100 g tmavé čokolády
Postup přípravy receptu Čokoládový hřbet:
Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních asi 15-20 minut. Necháme vychladnout a odřízneme pruh, který odpovídá formě na srnčí hřbet. Zbylý korpus rozdrobíme. Utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme kakao, třetinu džemu a rum. Přidáme rozinky, sekané ořechy a drobečky korpusu. Formu vyložíme potravinářskou folií, rozetřeme do ní náplň a uhladíme. Nahřátým džemem potřeme pruh korpusu a potřenou stranou přitiskneme na náplň. Ztuhlé vyklopíme a polejeme rozpuštěnou čokoládou.
Fotky receptu Čokoládový hřbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!