Postup přípravy receptu Bagely s rukolou:
Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné. Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Majitelé pekáren použijí program Příprava těsta.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého vykrajovátka odstraníme střed. Bagely přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s rukolou, šunkou a sýrem.