Postup přípravy receptu Balkánské řezy:
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme - doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit! Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce. Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta - propíchat vidličkou, potřít olejem a dát polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme. Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minur. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.