Postup přípravy receptu Banánový pohár se zmrzlinou:
Příprava čokoládové polevy:
Čokoládovou polevu si připravíme ze všeho úplně nejdříve. Čokoládu nalámeme do kovového kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce hnědého cukru, pár lžic medu, husté smetany na šlehání a aby se poleva pěkně leskla, tak přidáme ještě ždibec másla.
Teplem rozpustíme, skoro jako bychom to vařili, ale vařit se to nesmí! Nejlépe když použijeme vodní nebo parní lázeň. Jakmile se čokoláda rozpustí, všechno spolu dobře zamícháme.
Příprava banánů se zmrzlinou:
Oloupané banány rozřízneme opatrně po délce napůl. Vložíme do podlouhlé misky. Na banán naklademe tři kopečky různých druhů zmrzlin (čokoládové, rybízové, jahodové apod.).
Konečná úprava poháru:
Čokoládovou polevu nabereme vařečkou, necháme ji ztékat tenkým proudem na banány i kopečky zmrzliny na misce a pěkně je počmáráme. Nakonec nahoru posadíme pár třešniček na ozdobu a posypeme nastrouhanými oříšky. Do prostředního kopečku zmrzliny zasuneme jeden konec trojúhelníčkového oplatku.