Použité suroviny receptu Banány s mangem v karamelu:
šťáva z 1 velkého pomeranče
| 200 g přírodního krupicového cukru
| 4 velké mučenky (nahradí je dužina kiwi nebo angreštu)
| 1 dobře uzrálé mango, oloupané, vypeckované a nakrájené na plátky
| 4 velké pevné banány
| strouhaná kůra a šťáva z 1 velké limety
Postup přípravy receptu Banány s mangem v karamelu:
1. V kastrůlku uveďte do varu pomerančovou šťávu se 140 g cukru. Přidejte dužinu mučenek a plátky manga, a když se směs opět blíží bodu varu, stáhněte kastrůlek z ohně.
2. Banány oloupejte a každý nakrájejte na pět šikmých plátků. Přelijte je v misce šťávou z limetky, aby nezhnědly.
3. Zbylým cukrem posypte dno velké silnostěnné pánve. Postavte ji na oheň a na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí a začne karamelizovat. Pak do karamelu vsypte plátky banánů a ponechte je tam tři čtyři minuty. Jednou banány obraťte.
4. Stáhněte plamen a přilijte sirup s mangem a mučenkou. Prohřejte ještě dvě minuty a rozdělte do misek. Karamelové banány podávejte teplé, posypané trochou limetkové kůry.
Fotky receptu Banány s mangem v karamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!