200 g piškotů
| 80 g másla
| 6 plátků želatiny
| 2 manga
| 80 g cukru
| 6 lž citronové šťávy
| 150 ml pomerančové šťávy
| po 300 g žervé a smetany
| 2 lžíce mandlových lupínků
| 1 granátové jablko
Postup přípravy receptu Barevný mangový dort:
1) Rozmačkáme piškoty a smícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a hmotu do ní dáme. Rozprostřeme ji po celém dně a dobře stlačíme. Korpus dáme do chladničky.
2) Namočíme želatinu. Oloupeme mango a rozpůlíme ho. Vyloupneme pecku a nakrájíme na 12 plátků. Zbytek pokrájíme na kostičky. Smícháme je se 2 lžícemi cukru a citronovou šťávou. Ovoce povaříme a rozpustíme v něm želatinu. Chladíme asi 30 minut. Přimícháme žervé, ušlehanou smetanu a cukr.
3) Krém rozetřeme na piškotový korpus a 3 hodiny chladíme. Na sucho opražíme mandle. Vyloupeme semínka z granátového jablka. Semínky, plátky manga a mandlemi dort ozdobíme.
Fotky receptu Barevný mangový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!