Použité suroviny receptu Bavorské brambory s bílou kořeněnou bavorskou klobáskou:
100 g domácího sádla
| 100 g bavorská slanina (speck)
| 8 ks cibule šalotky nebo 2 ks velké cibule
| 1 kg oloupaných brambor
| 600 g kyselého nakládaného bílého zelí
| 1 svazek jarní zelené cibulky
| 16 ks malých bílých bavorských klobásek
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Bavorské brambory s bílou kořeněnou bavorskou klobáskou:
Oloupané brambory vaříme v lehce osolené vodě do poloměka, poté je zcedíme a vysypeme na plech. Tak jak jsou je strčíme do předehřáté trouby (200 stupňů Celsia), a pečeme dozlatova (cca 10 minut).
Na kostičky nakrájenou slaninu necháme ve větším kastrolu spolu se sádlem pěkně vyškvařit. Jakmile začnou okraje slaniny zlátnout, neváháme a přihodíme na hrubo pokrájenou šalotku. Vše necháme lechce zesklovatět. Dozlatova upečené brambory vysypeme na slaninu s cibulkou a lehce je rozšťoucháme, osolíme, opepříme a promícháme s propláchnutým a lehce pčekrájeným zelím.
Takto připravenou směs přemístíme do zapékacího pekáčku a stejnoměrně rozvrsvíme. Nahoru rozložíme bavorské klobásky a společně pečeme v troubě cca 10 až 15 minut.
Servírujeme na teplé talíře a sypeme čerstvou cibulkou.
Fotky receptu Bavorské brambory s bílou kořeněnou bavorskou klobáskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!