Postup přípravy receptu Bavorské rolky:
Řízky vyklepeme na tenké plátky. Každý překrojíme na 3 stejné části. Poprášíme pepřem a na každý kousek dáme náplň. Zavineme a každou rolku důkladně obalíme parmskou šunkou. Do větší pánve dáme olivový olej, rozehřejeme, přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku, maso, které osmahneme ze všech stran. Podlijeme vínem, vodou a vložíme lístky šalvěje. Přikryté dusíme. Když je maso měkké, výpek dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s brambory a čerstvým zeleninovým salátem.
Náplň: rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme rozdrobený sýr, prolisovaný česnek, pepř, sůl, nasekanou petrželku a dle potřeby olivový olej /asi 1 lžíci/. Všechno dobře promícháme.