Použité suroviny receptu Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem :
1/2-3/4 kg vařených brambor
| hrubá mouka
| 1 vejce
| trochu mléka
| 1/4 kg uzeného masa
| kyselé zelí
| cibule
| anglická slanina
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem :
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v pekáči. Přidáme cibulku a osmažíme. Přidáme kyselé zelí a chvíli dusíme. Ochutíme mletým pepřem a koriandrem. Vmícháme kousky vařeného libového uzeného masa. Přidáme halušky. Směs vložíme do malých zapékacích mističek a zapečeme v troubě.
Před podáváním můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou. Servírujeme v mističkách s dobře vychlazeným pivem.
Fotky receptu Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem :