Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.12. 2025
Dnes má svátek Albína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

fotka Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku:

1 bažant  | 100 g slaniny  | 60 g másla  | 1 bobkový list  |  Na omáčku:  | 90 g másla  | 15 g cibule  | 50 g hladké mouky  | 100 g žampionů  | 1 lžička citronové šťávy  | 150 g jedlých kaštanů  | 50 g másla  | 100 g rýže  | 1 vejce  |  muškátový květ  | 5 g cukru  | 1 hořká mandle  | 50 g hub

Postup přípravy receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku:

Nádivka: Jedlé kaštany umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme do pěny, přidáme mleté kaštany, rýži, vejce, sůl, špetku muškátového květu, cukr, hořkou mandli (strouhanou) a 50 g čerstvých, drobně pokrájených a na lžíci másla podušených hub. Všechno dobře promícháme. Očištěného bažanta protáhneme.Na proužky nakrájenou slaninu, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Rozškvaříme zbytky slaniny, přidáme máslo nebo sádlo, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, špetku tymiánu a bobkový list. Na to položíme bažanta prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a pečeme v horké troubě. Během pečení přeléváme šťávou, doplňujeme ji vývarem. Během pečení si připravíme žampiónovou omáčku: na másle zpěníme cibuli, přidáme 100 g očištěných, na tenké plátky nakrájených čerstvých žampiónů, zakapeme citrónovou šťávou, opepříme a dusíme do měkka. Z 60 g másla a 50 g mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme vodou nebo vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Potom přidáme podušené žampióny, osolíme a ještě krátce povaříme. Můžeme prolisovat nebo rozmixovat a zjemníme asi 4lžícemi husté smetany.
Upečeného bažanta rozdělíme na porce a přelijeme horkou žampiónovou omáčkou, do které jsme vmíchali procezenou šťávu z pečení.


Fotky receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !