Postup přípravy receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku:
Nádivka: Jedlé kaštany umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme do pěny, přidáme mleté kaštany, rýži, vejce, sůl, špetku muškátového květu, cukr, hořkou mandli (strouhanou) a 50 g čerstvých, drobně pokrájených a na lžíci másla podušených hub. Všechno dobře promícháme. Očištěného bažanta protáhneme.Na proužky nakrájenou slaninu, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Rozškvaříme zbytky slaniny, přidáme máslo nebo sádlo, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, špetku tymiánu a bobkový list. Na to položíme bažanta prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a pečeme v horké troubě. Během pečení přeléváme šťávou, doplňujeme ji vývarem. Během pečení si připravíme žampiónovou omáčku: na másle zpěníme cibuli, přidáme 100 g očištěných, na tenké plátky nakrájených čerstvých žampiónů, zakapeme citrónovou šťávou, opepříme a dusíme do měkka. Z 60 g másla a 50 g mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme vodou nebo vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Potom přidáme podušené žampióny, osolíme a ještě krátce povaříme. Můžeme prolisovat nebo rozmixovat a zjemníme asi 4lžícemi husté smetany.
Upečeného bažanta rozdělíme na porce a přelijeme horkou žampiónovou omáčkou, do které jsme vmíchali procezenou šťávu z pečení.