Použité suroviny receptu Bažantí prsíčka na jehle:
1 bažant prsíčka (z celého)
| 100 g šunky
| 100 g čerstvé slaniny
| 1 velká cibule
| 60 g másla
| sůl
| několik bobkových listů
Postup přípravy receptu Bažantí prsíčka na jehle:
Z bažanta vyřízneme prsíčka a stáhneme z nich kůži. Maso nakrájíme na menší kousky a opatrně naklepeme paličkou. Šunku a slaninu nakrájíme na stejně velké plátky a cibuli rozřežeme tak, aby se nerozpadla. Kousky masa napichujeme střídavě se šunkou, slaninou, cibulí a bobkovými listy na kovovou nebo dřevěnou jehlici a jehlici s touto směsí vložíme na máslo do pekáčku. Pečeme v troubě do zlatova po všech stranách, tj. celkem asi 10 minut. Hotové maso podáváme na ohřátých talířích a přeléváme máslem od pečení. Podáváme s brambory pečenými ve slupce a s tatarskou omáčkou nebo jen s hořčicí. Ze zbytků bažanta připravíme polévku nebo je umeleme na pomazánku apod.
Fotky receptu Bažantí prsíčka na jehle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!